Scherm kwaliteiten

Er is keuze tussen verschillende schermkwaliteiten. Namelijk de originele OEM schermen met 12 maanden garantie of alternatieve schermen met 6 maanden garantie.

Originele OEM schermen

De hoogste kwaliteit en prijs. Deze schermen zijn afkomstig van dezelfde toeleveranciers als waarvan Apple de schermen verkrijgt of worden volgens precies dezelfde specificaties geproduceerd. Volgens Apple mogen we deze schermen niet “Origineel” noemen maar daar komt het in feite wel op neer.

Alternatieve schermen

Op het vervangen met alternatieve schermen geven wij 6 maanden garantie. Tocht is dit natuurlijk, zowel qua prijs en kwaliteit, een ander scherm dan OEM (beste kwaliteit). Even de kleine verschillen op een rij:

  • Door gebruik van een alternatief scherm zijn de kleuren vaak wat “koeler” en blauw-achtig
  • De touchgevoeligheid kan wat minder souplesse hebben dan het originele scherm
  • Het scherm is vaak wat dikker, zodat het scherm iets meer op de behuizing komt te liggen na montage. Je voelt een soort van rand aan het scherm

Melding na de reparatie

Wanneer het scherm vervangen wordt van je iPhone krijg je vanaf de iPhone 11 een melding; ‘Apple kan niet verifieren of het scherm origineel is’. De waarschuwing staat vier dagen op het beginscherm. Dit komt door de beveiliging van Apple, dit heeft geen invloed op de werking.

Wanneer de batterij wordt vervangen van je iPhone krijg je te maken met het volgende; de batterijcapaciteit zal na vervanging niet zichtbaar zijn door de beveiliging van Apple. Dit heeft geen invloed op de batterij prestatie. Ook verschijnt er een melding net zoals bij het scherm vervangen.